5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

İtfaiyeden inek kurtarma operasyonu

Sivas'ta bataklığa saplanan bir inek, itfaiye ekipleri ve Ziraat Odası Başkanı Ali Pek'in çabaları ile çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre; Kılavuz Mahallesi Kapalı Cezaevi arkasındaki araziye giderek hayvanlarını otlatan İbrahim Torun, oturduğu yerde uyuya kaldı. Kalktığında ineklerini göremeyen Torun, hayvanlarından birinin tepenin arkasında bulunan eski çöplük kenarındaki bataklığa saplandığını gördü.

Kendi uğraşları ile ineği battığı yerden çıkaramayan Torun, yakın bölgede tarlasını süren Ziraat Odası Başkanı Ali Pek'ten yardım istedi. Pek'in durumu itfaiyeye bildirmesinden sonra olay yerine gönderilen bir ekip, ineğin battığı yere inerek kafasına ve ayaklarına kalın ip bağladı. Pek'in traktörü yardımı ile inek battığı yerden çıkarıldı.

Bu arada ineğin battığı yerden çıkarılmasının mutluluğunu İHA muhabirine anlatan Torun, "Ben uyuyordum. Uyanınca hayvanları göremedim. Baktığımda bir tane ineğimin bataklığa saplandığını gördüm. Sonra da yardım istedim. 2 saatlik çalışma sonrasında ineğime tekrar kavuştum. Daha önce de 5 kez burada ineğim bataklığa saplanmıştı. O zaman da Köy Hizmetleri'nden yardım almıştım. Buranın kapatılmasını istiyorum" dedi.
İneğin çıkarılmasına yardımcı olan Ziraat Odası Başkanı Ali Pek ise buranın eski çöplük alanı olduğunu, bataklığın birçok bölümünün kapatılmış olduğunu belirterek, "Burası belediyenin gözünden kaçtı galiba. Bataklığın üzerinin kapatılması gerekiyor. Yoksa bir çok hayvan telef olabilir" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?