6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İzdiham olunca dağıtım yarım kaldı

Sivas'ta bir firmanın ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz halı, halıfleks ve muşamba dağıtımında, mağaza önünde aşırı yığılma olunca dağıtıma son verildi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki Afyon Sokak'ta bir halı mağazası ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere halı, halıfleks ve muşamba dağıtma kararı aldı.

Dağıtımın yapılacağı mağazanın önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan kadınlar, iş yeri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Dağıtımın başlamasından kısa bir süre sonra, mağaza önünde aşırı bir yığılma olurken dağıtılan ürünlerden alabilmek için birbiriyle yarışan kadınlar arasında gerginlik yaşandı.

Bunun üzerine dağıtımı sonlandırma kararı alan mağaza yetkilileri, kadınların iş yerinin önünden ayrılmaması üzerine polis çağırdı. Mağaza önünde bekleyen çok sayıda kadın, polis ekipleri tarafından iş yeri çevresinden uzaklaştırıldı.

Mağazanın kapılarını kilitleyen firma yetkilileri, yıllardır ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere halı ve benzeri ürünler dağıttıklarını, bu yıl da 300 aileye dağıtma kararı aldıklarını belirttiler.

Dağıtıma yoğun talep olduğunu ifade eden yetkililer, kadınlar arasında gerginlik yaşanınca izdiham olmaması için dağıtımı sonlandırdıklarını kaydettiler.

Yetkililer, kalan ürünleri kentteki bir yardımlaşma derneği aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtacaklarını bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 18:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ruzigaar IP: 78.160.14.xxx Tarih : 21.09.2008 20:58:52

ya kardeşim bak en başta yapacağın şeyi niye en sonda yapıyorsunuz, milleti birbirine kırdırıyorsunuz, sizin yapacağınız reklamla o yoksul insanların sefaleti bir mi? sorarım size?