6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Jandarmadan tefecilere darbe

Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin tefecilere yönelik operasyonunda 2 milyon YTL değerinde çek ve senet ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre bazı şahıslar hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu kapsamda tefecilik, çek senet tahsilatı, zorla çek senet imzalattırma ve tehdit" ihbarı alan jandarma ekipleri, Sivas il merkezi ile merkez ilçeye bağlı İşhan köyünde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Örgüt lideri olduğu ileri sürülen M.G. ile H.Y., K.G. ve O.G isimli 4 kişi yakalanırken; şahısların evlerinde yapılan aramalarda değeri 2 milyon YTL olan 15 adet çek, 174 adet senet, 45 adet gayrimenkul tapu senedi, 6 adet imzalı boş kağıt, 20 adet vekaletname, 37 adet değişik kişiler adına düzenlenmiş satış sözleşmesi, 15 adet alacak hesaplarının tutulduğu defter, 4 sayfa alacak isim listesi ve 4 adet sustalı bıçak ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişinin adli makamlara sevk edildiği, olayla ilgisinin olduğu belirlenen A.G. ve O.K. isimli şahısların yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:45:54
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 18:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?