7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kablosuz kantar hizmete girdi

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Sivas Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne gönderilen yeni nesil kablosuz mobil kantarın tanıtımı ve ilk uygulaması Bölge Trafik önünde yapıldı.

Vali Veysel Dalmaz, Emniyet Müdürü Yahya Bal ve basın mensuplarının katılımı ile yapılan tanıtım öncesinde konuşan Sivas Ulaştırma Bölge Müdürü Aslan, slayt eşliğinde Yeni Nesil dijital kantarın tanıtımını yaptı.

Tamamen insansız dijital bir sistem olduğu belirtilen kantarın devreye girmesi ile araçlara, aşırı yük yüklenmesi veya taşıma sınırı aşılsın ya da aşılmasın dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yüklenmesi, trafikte can ve mal güvenliğini tehdit etmekte olduğu vurgulandı.

Satın alınan seyyar kantarlardan 10 adetinin Sivas Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından teslim alındığını belirten Ertuğrul Aslan, "Karayollarında yaşanan can ve mal kaybına neden olan aşrı yük yüklemeye dayalı sorunları ortadan kaldırmak için kablosuz ve insansız GPRS sistemi ile çalışan Kantarı hizmete sunduk. Bu günden itibaren şehir merkezine giriş yerlerine birer adet denetim ekiplerine vermiş olup uygulamalara başladık. Bölge trafik, Jandarma ve Trafik ekipleri ile birlikte ağırlık ve boyut kontrolleri her yol kesiminde etkin olarak yapılması planlanmıştır" dedi.
Yapılan program daha sonra Bölge trafik önünde uygulamalı olarak basın mensuplarına gösterildi.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?