3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kaçak avlanmaya gözaltı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde yasak olmasına rağmen avlandıkları ileri sürülen 9 avcı, jandarma tarafından yakalandı. Adli makamlara sevk edilen avcılara para cezası verilirken, tüfeklerine ve vurdukları hayvanlara el konuldu. 

Edinilen bilgiye göre, Suşehri İlçesi'ne bağlı Güneyli ve Çakırlı Köyleri mevkisinde devriye gezen Suşehri İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, av yasağı olan bölgelerde av yapan 9 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların otomobillerinde yapılan araştırmada bulunan, Çakırlı Köyü mevkiindeki arazisinde 1 adet keklik ile Güneyli Köyü mevkisinde 4 adet tavşan vurdukları tespit edilen 9 kişiye ait 3 adet çifte kırma ve 6 adet otomatik av tüfeklerine el konuldu. 

İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen R.T., L.A., S.G., B.T., E.E., F.T., Ö.K., C.Ş. ve Ö.D. isimli kişilerin alınan ifadelerinde Ordu İli'nden avlanmak için geldiklerini söyledikleri öğrenilirken, mahkemeye sevk edilen şahıslar yasak olduğu halde avlanmak suçundan kişi başı 250 YTL para cezası ile birlikte vurdukları 5 adet yabani hayvan için 2 bin YTL para cezasına çarptırıldı. 

Bu arada avlanmada kullanılan 9 adet av tüfeğine ise daha sonra teslim edilmek üzere, Çevre ve Doğal Yaban Hayatı Koruma Başkanlığı'na verilmek suretiyle el konuldu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 20:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?