3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kadın çobanın büyük başarısı!

Sivas'ın Gölova ilçesinde çobanlık yapan bir kadın, 29 Mart yerel seçimlerinde muhtar adayı olarak girdiği seçimi kazandı.

İlçenin 8 hanelik Uluçukur köyünün 12 seçmeninden 8'inin oyunu alarak muhtar seçilen Yadigar Koç, tebrikleri kabul ediyor. Köyünde koyun çobanlığı yapan ve aile büyüklerinin ısrarıyla muhtar adayı olan Koç, ilk işinin muhtarlık vaatleri arasında da var olan köy yollarının yapılması olduğunu vurguluyor.

Köyde yaşayan büyüklerinin böyle uygun görmesiyle aday olduğunu açıklayan Koç, kadın muhtar seçilmesinden dolayı bazı insanların tepki gösterdiğini ancak bunun kendisini etkilemediğini ve kendisine güvenin tam olduğunu söyledi. Kendisini bu göreve layık görenlere de teşekkür eden Koç, halkına layık olmaya çalışacağını söyledi.

Kendisine kadınların daha çok oy verdiğini söyleyen Koç, kendisine güvenenleri mahcup etmemeye çalışacağını belirterek vaatlerini şöyle sıraladı: "Köy içinde var olan yolların hızlı bir şekilde onarılması için gayret edeceğim. Köydeki okul binamızı tamir ettirerek eğitim öğretime açmak istiyorum. Okul, bize büyüklerimizden kalan milli bir servettir. Köy içerisinde kanalizasyonu yaptırmak istiyorum."

Uluçukur köyünün yeni muhtarı Yadigar Koç, mazbatasını Gölova Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan önceki gün aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 12:27:52
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 12:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?