3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kadın girişimciler bilgilendirildi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen "Kadın Girişimciliği Destekleme Projesi" kapsamında İş Geliştirme Eğitimleri'ne katılan kursiyerlere, Şekerbank Sivas Şube Müdürü Gökçen Turan tarafından mikro ve selp kredileri konusunda bilgi verildi.

SESOB tarafından Belediye Hanımlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen İş Geliştirme Kursları'na sona yaklaşıldı. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Kadın Girişimciği eğitmeni Nurcan Talay tarafından verilen eğitimlerde girişimci kadınlara faydalı olunmaya çalışılıyor.

Eğitimlere katılan Şekerbank Şube Müdürü Gökçen Turan, Avrupa Birliği (AB) küçük işletmeler kredisi hakkında bilgi verdi. Bu kredinin Alman Kalkınma Bankası aracılığı ile Şekerbankı'nda içerisinde olduğu 4 bankaya verildiğini dile getiren Turan, bu kredilerden Sivas'taki küçük işletmelerin, esnaf ve sanatkarın ve girişimci kadınların faydalanması gerektiğini belirterek, "AB Küçük işletmeler programı çerçevesinde kullandırılacak olan bu kredilerden her sektör faydalanacak. 50'den az işçi çalıştıran işletmelerin faydalanacağı kredinin faiz oranları ve vadaleri işletmeci ve banka arasında yapılacak olan ortak çalışma sonrasında belli olacak. Bir işletmeci en fazla 50 bin Euro kredi alacak. Bu kredilerden faydalanacak olan esnaf ve sanatkarımıza da her türlü kolaylığı sağlamaya gayret göstereceğiz. Kredinin yeni olmasına rağmen talepten de oldukça memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Turan, amaçlarının istihdam yaratılması, ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması, proje bölgelerinde finans sektörünün genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile hedef kitleye piyasa koşullarında küçük kredilerin sürdürülebilir şekilde temin edilmesi olduğunu söyledi.

Öte yandan SESOB tarafından düzenlenen kurslara katılan girişimci kadınlara Avrupa Birliği tarafından onaylanan belge verileceği ifade edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 17:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?