3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kadın girişimciler güçbirliği yaptı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından gerçekleştirilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında düzenlenen iş kurma eğitimi ve iş geliştirme eğitime katılan bayanlar, Sivas 58 Kadınlar Girişimciler ve Dayanışma Derneği'ni kurdu.

Derneği ziyaret ederek girişimci bayanlarla bir arya gelen SESOB Başkanı Beşir Köksal, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Dernek Başkanı Asuman Tuz, kadının sosyal ve kültürel alanda daha aktif ve katılımcı olmalarını sağlamak amacıyla bu derneği faaliyete geçirdiklerini söyledi.

SESOB'un büyük desteklerini gördüklerini dile getiren Tuz, "Sivas'ta yaşayan bayanların ekonomik üretkenliklerini artırmak, aile bütçelerine katkı sağlamak, bayanların her türlü alanda kendilerini göstermelerini sağlamak, eşlerin üzerindeki yükü hafifletmek, hanımların el ele olmasını sağlamak, birlik ve beraberlik ile üretken olmak amacıyla bu derneğimizi faaliyete geçirdik. Tüm hanımlarımızı derneğimize bekliyoruz. Bizlere her zaman yardımcı olan Birlik Başkanımız Beşir Köksal'a teşekkür ediyorum" dedi.

Köksal ise kadın girişimciliği kursunun önemine değinerek, bayanların dernek çatısı altında birleşmesinden çok mutlu olduğunu ifade etti. Köksal, "SESOB olarak Sivaslı hanımlarımızın üretken hale gelmesini sağlamak amacıyla Kadın Girişimciliğini Destekleme Projemizi hayata geçirmiştik. Projemizin meyvelerini vermesi bizleri sevindirmiştir. Kursiyer bayanlarımızın hem ürettiklerini değerlendirmeleri hem de tek çatı altında bir araya gelmesi güzel bir örnektir. Hanımlarımız da artık ailelerine bu şekilde katkı sağlayacaktır. Derneğimizin hayırlı olmasını diler, yönetim kurulu üyelerine, kadın girişimcilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından girişimci kadınlar tarafından katılımcılara aşure ikram edildi. Onursal başkanlığına Beşir Köksal'ın seçildiği derneğin başkanlığı Asuman Tuz seçilirken, dernek yönetimi ise Şerife Gündüz, Züleyha Dama, Sultan Bacak, Hamide Ergin, Halil Aydoğdu ve Sema Bıyıklıoğlu'ndan oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 21:21:42
Güncelleme :7 Ocak 2009 Çarşamba 21:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berna bacak IP: 78.163.124.xxx Tarih : 11.01.2009 13:51:08

sivas ta ki bayanların böyle faaliyet gösterdikleri icin tesekkür ediyorum bu faaliyetlerin devamlı olmasını istiyorum