7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kadın Girişimciler Projesi tanıtıldı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Gürün ilçesinde de tanıtıldı.

Gürün Esnaf Odası salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını SESOB Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan yaptı. Türkiye Esnaf ve Sanatlar Konfederasyonu ve Sivas Birliğin çalışmaları hakkında bilgi veren ve tanıtım yapan Özfidan, daha sonra projeyi değerlendirdi.

Esnaf Odaları Birliği tarafından yürütülen projenin ilçelerde ilk olarak Gürün'de tanıtıldığını ve katılımdan da son derece memnun olduğunu belirten Özfidan, merkezdeki kursların tamamlanmasının ardından kursiyerlerin taleplerinin değerlendirilerek ilçede de bu eğitimlerin verilebileceğini kaydetti.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Merkez Yöneticisi Füsun Çetinde projenin uygulama aşamaları ve eğitim sistemi hakkında bilgiler vererek, katılımcıları bilgilendirdi. SESOB'un öncülüğünde şu anda merkezde başlayan olan projede, uzman kişilerin eğitimci olarak katıldığını vurgulayan Çetin, deneyim paylaşım grup toplantılarından bireysel danışmanlığa kadar birçok alanda eğitim verildiğini kaydederek şunları söyledi; "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi ile kadın girişimcilerimizi vereceğimiz eğitim ile iş dünyasında daha aktif rol almalarını istiyoruz. Vereceğimiz eğitimle iş sahibi olmak isteyen kadınlarımızın hangi yolu izlemeleri, hangi alanlara yönelmeleri, iş dünyasında daha aktif rol almaları konusunda yol göstereceğiz, onlara rehber olacağız. Bölümler halinde yapılacak olan kurslarımız 10'ar gün sürecek. Kurs bitiminde ise kursiyerlerimize belge verilecek."

Katılımcılardan son derece memnun olduklarını vurgulayan Gürün Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nail Çakıcı ise, kurslara katılan bayanların aile ekonomisine katkı sağlaması amacıyla bir proje geliştirdiklerini belirterek, düzenlenecek olan kurslara katılan bayanlara yönelik olarak tekstil alanında faaliyet gösteren büyük firmalarla görüştüklerini söyledi. Görüşmelerin sonunda yapılan anlaşma ile ev hanımlarının da para kazanacağını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 18:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?