7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kadın girişimcilerden SESOB'a ziyaret

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından hazırlanan Kadın Girişimciliği Projesi'nden faydalanan kadınlar, Başkan Beşir Köksal'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Başkan Köksal, AB tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'nin bir yandan kadınların iş hayatına girişimci olarak katılmalarını sağlamayı, bir yandan da girişimci kadınların işlerini geliştirmelerine destek olmayı amaçladığını söyledi.

Bu amaçla, proje kapsamında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) öncülüğünde 25 il arasında SESOB'un da düzenlemiş olduğu Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'nin iş geliştirme etabını da tamamladıklarını belirten Köksal, "Sivas'ta yaşayan kadınlara girişimcilik eğitimi vermek, hali hazırda ise iş sahibi olanlara iş geliştirme konusunda eğitim ve danışmanlık vermek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Belediye Hanımlar Kültür Merkezi'nde vermiş olduğumuz eğitimlerle kadınlarımızın daha fazla girişimci olmaları konusunda yardımcı olmaya gayret gösterdik. Böylelikle kadınlarımızın iş hayatında da evlerindeki gibi üretken ve aktif olmalarını arzu ediyoruz" dedi.

Sivas'taki kursların 26 Mart 2008 tarihinde başladığını kaydeden Köksal, "Açmış olduğumuz kurslara 257 başvuru yapılmıştır. Kurslara katılan bayanlardan 226 kişi eğitim verilmiş, 173 kadın sertifika almıştır. Ayrıca 76 kişide danışmanlık hizmetlerinden faydalanmıştır. 3 Kasım 2008 tarihinde başlayan ikinci etap olan iş geliştirme eğitimlerimize ise 78 bayan katılmıştır. İş geliştirme eğitimleri kapsamında şu ana kadar üç ayrı grupta eğitim verilmiştir. Önümüzdeki hafta içerisinde ise son grubun eğitimleri verilecektir. Talep olması halinde eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecektir. Kurslarımıza katılan bazı girişimci hanımlarımızın işyeri açmaları ve istihdam sağlamaları ve yurt dışına açılmaları da bizleri mutlu etmiştir" dedi.
Ziyarette girişimci kadınlar adına konuşan Asuman Tus, önemli bir projeye dahil olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Biz girişimci kadınlar olarak bir dernek kurmak istiyoruz. Bu konuda önümüzdeki yıllarda açılacak olan kursların devamını sizlerden istiyoruz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 13:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?