7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kadın mahkumlar fidan dikti

Sivas Yarıaçık Cezaevi'nde kalan kadın mahkumlar, E Tipi Kapalı Cezaevi bahçesinde ağaç dikti. Sevdiklerinin ve umutlarını ağaçlara isim olarak veren mahkum kadınlar, yapılan etkinlikten mutlu olduklarını söylediler.

Sivas'ta ağaçlandırma seferberliği kapsamında Yarıaçık Cezaevi'nde kalan kadın mahkumlar, ağaçlandırma seferberliği kapsamında Savcılık izni ile E Tepe Kapalı Cezaevi bahçesine getirildi. 50 kadın mahkum, 150 tane çam fidanını toprakla buluşturdu. Mahkumlar sevdiklerinin isimlerini ve umutlarını ağaçlara isim olarak verirken, yapılan bu etkinliğin kendileri ve çevre ile gelecek için önemli olduğunu söyledi.

İsmini vermek istemeyen bir mahkum kadın, ağaç dikildiğini rüyasında gördüğünü ve gerçek olduğunu belirtirken, "Sivas'a geldiğimde etrafta ağaç yoktu. Yaptığımız bu çalışma ile en azından ağaçlandırma yaptık. Böylelikle daha çok yağmur yağacak" dedi.

Bu arada, Ceza ve İnfaz Kurumu Savcısı Önder Çerçioğlu, cezaevlerinin bir rehabilite merkezi olduğunu belirterek, bu türlü etkinliklerle mahkumları sivil hayata adapte ettiklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 15:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oguzhan Denizol IP: 78.162.215.xxx Tarih : 4.07.2008 21:43:40

düşündürüyor insanı