3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kadın ve Genç Girişimciler tanıştı

Kadın ve genç girişimcilerin daha etkin görev almaları amacıyla TOBB tarafından başlatılan çalışmalar kapmasında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde oluşturulan Kadın ile Genç Girişimciler'in üyeleri için tanışma programı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan STSO Başkanı Osman Yıldırım, üretime katkı sağlamak ve yeni girişimcilere destek vermek amacı ile başlatılan çalışmalarda, Sivas'ta Kadın ile Genç Girişimciler kolları oluşturduklarını ve bunlara birer başkan, 2'de başkan vekili ataması yapıldığını söyledi.

Gelecekte genç ve kadın girişimcileri yönetimlerde, sivil toplum örgütlerinin başında görmek istediğini dile getiren Yıldırım, "Bundan sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TOBB ve AB kaynaklarından yeni projeler yapılarak, gençlerin önünü açacağız. Bu nedenle tüm gençlerimizi ve kadınlarımızı bu kollara davet ediyoruz" dedi.

İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları da kınayan Yıldırım, "Öncelikle Filistin vahşetini kınıyoruz. Bölgede ülke olarak güçlüyüz. Ancak sözümüzün dinlenmesi için ekonomik ve sanayi olarak gelişmemiz gerekir. Biz de buna katkıda bulunmak için genç ve kadın girişimcileri bir araya getiriyoruz" dedi.

Yıldırım, 8 Ocak 2009 günü TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Sivas'a geleceğini de belirterek, "Burada vergi rekortmenleri ile en çok ihracat yapan kurumların yetkililerine ödüllerini verecek olan Hisarcıklıoğlu, STSO bünyesinde kurulan Kredi Garanti Fonu'nun da açılışını yapacak" dedi.

Ardından konuşan Kadın Girişimciler Başkanı Aysun Alim ile Genç Girişimciler Başkanı Ahmet Saygın, bu oluşumların gençlerin önünü açacağını, bundan sonraki toplantılarda da karar alınacak çalışmalar yapılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 18:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.105.xxx Tarih : 3.01.2009 08:55:53

Sivas ticaret odasının genç girişimcilere olan desteği elbette büyük. Osman yıldırım beyi kutlarız. Desteklerinden ötürü