6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kadınların okuma-yazma sevinci

Sivas Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan 'Sivas Okuyor' kampanyası kapsamında birinci kademe okur-yazarlık kursuna katılan ev hanımları, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün çok amaçlı salonda düzenlenen törenin açılış konuşmasını Perihan Yıldız isimli kursiyer yaptı. Açılan kurs sayesinde cahillikten kurtularak normal hayata geçtiklerini belirten Yıldız, hedeflerinin ikinci kademe kursunu da tamamlamak olduğunu söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Dalcı ise yıl içerisinde 23 adet birinci kademe, 8 adet ikinci kademe, 11 adet Tugay Komutanlığı bünyesinde, 12 adet müdürlük bünyesinde kurs açtıklarını ve bugüne kadarda bin 103 kişinin okur-yazar olduğunu söyledi.

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Zafer Ataman ise bir ülkenin gelişmesinde eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurması ile birlikte ülkede önemli bir atılımla eğitim çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Ataman, "Günümüzde eğitimin önemi her koşulda görülüyor. Genç insanlarımız arasında bir sıkıntı yok. Ancak kırsal alanlarda okur-yazar ve eğitim oranı düşük. Bizlerde bu nedenle düzenli olarak Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün başlattığı 'Türkiye Okuyor' kampanyasına paralel olarak 'Sivas Okuyor' kampanyasına önem veriyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 3 çocuk ve 4 torun sahibi 56 yaşındaki Gülizar Gökdemir, okur-yazarlık belgesini Vali Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz'ın elinden aldı. Tören toplu halde fotoğraf çektirilmesi ve kokteyl ile tamamlandı.

Bu arada İHA muhabirine açıklama yapan Gülizar Gökdemir, kurs önceki yaşamı boyunca zorluk çektiğini söyledi. Gökdemir, "Biri gelip bana ölüm belgemi imzalatsa farkında olmazdım. Ama artık okuyorum. Hastaneye gidiyor, muayene oluyor, hangi ilaçların reçeteye yazıldığını biliyorum. Ankara'daki torunum tatil için Sivas'a gelecek. Ben de ona hikaye kitabı alarak okuyacağım. Cahillik çok kötü bir şeymiş. Herkes gelsin kurslara katılsın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 16:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?