5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Kadrolarını yemekle kutladılar

Geçtiğimiz hafta kendilerine verilen kadro ile mutlu olan 40 belediye çalışanı, Başkan Coşkun'un şerefine yemek verdi. Yemekte konuşan Başkan Coşkun, işçilere bayram öncesi ikramiye verileceğini müjdeledi.

Sivas'ın Suşehri İlçesinde belediyede geçici işçi olarak görev yapan 40 işçi kadroya geçme sevinci ile ilçe idarecilerine yemek verdiler. Öğretmen evinde verilen yemeğe Kaymakam Abdullah Demir, Belediye Başkanı Şaban Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Sururi Koçali, Çataloluk Belediye Başkanı Ercan Güleç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, Hizmet-İş sendika Şube Başkanı Nihat Şimşek ve Belediye çalışanları katıldı.

Gecede kadroya geçen işçiler adına konuşma yapan Yıldıray Kaya, büyük bir hasretten kurtulduklarını belirterek, "Türkiye genelinde hükümetimizin başlatmış olduğu, yaklaşık 218 bin kişiyi ilgilendiren kadroya geçiş olayında hayırlı bir sonuca ulaşılmıştır. Belediyemizde geçici işçi olarak çalışan 40 arkadaşımız bu kadrodan yararlanarak daimi işçi statüsüne getirilmiştir. Bilindiği üzere belediyemizde yaklaşık 17 yıllık geçici işçi olarak çalışan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımla görüştüğümüz zaman hep şu sözü söylerler; gelen belediye başkanı bizi işten çıkartır mı acaba. Arkadaşlarımızın kafasında böyle bir soru işareti vardı Bu soru işaretini AK Parti hükümeti tamamen ortadan kaldırmış bulunmaktadır. Bizler kadro almanın bilinciyle işlerimize şimdi daha da güvenle sarılacağız. Biz burada arkadaşlarımızla ortak bir karara vardık. Nedir bu ortak karar; daha çok çalışmak.
Ardından konuşan Kaymakam Demir ise işçilere verilen kadro ile büyük bir sıkıntının giderildiğini ifade ederek, "Yıllardır ülkemizin sorunu olan geçici işçilerin kadro alması ülkemizde büyük bir sorunun çözüldüğünün belirtmiştir. Sizin kadroya geçmenizde emeği bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Son olarak konuşan Başkan Coşkun ise işçilerin kadro sevincini hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, "Kanayan Yaramız Ak Parti hükümetinde kapandı. Biz belediyeciler olarak hizmet için varız, Biz AK Parti hükümeti olarak belediyeyi devraldığımız zamanlar belediye borç içinde idi. İşçiler maaşlarını bile alamıyorlardı. Belediyemizde çalışan işçilerin sıkıntılı günlerini geride bıraktık. Belediyemizde 1992 tarihinden beri Suşehri belediyesine sezonluk işçi alınıp kış ayı geldiği zaman işten çıkartılıyordu. Ama bizim hükümetimiz döneminde işe alınan işçilerimizi kış aylarında bile işten çıkartmadık. Biz bunu yapamayız. Çünkü bizim ailemiz olduğu gibi onlarında aileleri onlardan ekmek bekleyecek. Belediyemizde kadroya geçen 40 işçimizin evlerine helal ekmek götürmelidirler. Onların en iyi şekilde İlçemize hizmet edeceklerine inanıyorum. Onların kadro sevinçlerine ben şahsım olarak onlar kadar sevinmekteyim. Kurban Bayramı yaklaşmaktadır. Bu mübarek günlerde belediyemize hizmet veren işçilerimize 13 günlük bir ikramiye vereceğimizi de müjdelemek isterim. Yemeği düzenleyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Yemekte konuşan Suşehri Ak Parti İlçe Başkanı Sururi Koçali şunları söyledi. "Türkiye'nin kanayan bir yarası olan geçici işçilere kadro verilmesi Ak Parti Hükümetinde gerçekleşti. Bizde Belediyemizde çalışan 40 geçici işçimizi kadroya geçmesi için Ankara da temaslarımızı aralıksız olarak sürdürmemiz neticesinde onların mutlu olmasını sağladık. Kadro olayında hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin İlçemizde kendi vatandaşımızın kadrolu olarak İlçemize hizmet vermesini sağladık. Hazırlanan bu yemekte tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
Yemekte canlı müzik eşliğinde halaylar çekilerek, kutlama yapılması ile tamamlandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 12:25:54
Güncelleme :6 Aralık 2007 Perşembe 12:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?