6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kağnı arabası korkuttu

SİVAS'TAKİ 19 MAYIS KUTLAMALARINDA KAĞNI ARABASI KORKUTTU

Sivas'ta yoğun yağmur nedeniyle bugün yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasında dengesini kaybeden öğrenci, çektiği kağnı arabasının altında ezilme tehlikesi geçirdi.

4 Eylül Stadyumu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen geçit töreni ile devam etti. Kutlamalara katılan okulların öğrencileri sırayla gösterilerini yaparken, Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin gösterisinde, kağnı arabasını çekme rolünde olan bir öğrenci dengesini kaybedince ezilme tehlikesi geçirdi.

Kutlamalar renkli görüntülere sahne olurken, etkinliği izlemek için gelen vatandaşlar sıcaktan korunmak şemsiye kullandı.

19 Mayıs münasebetiyle, 'Kuruluştan Kurtuluşa Milli Mücadelenin İzinde Kültür Köprüsü' isimli gezi etkinliği kapsamında çeşitli ziyaretlerde ve etkinliklerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi de kutlamaları izlemek için stadyumdaydı. Gençlik Meclisi ile birlikte Sivas'a gelen Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Sivas'taki temaslarıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, Sivas Belediyesi'nin kendilerini çok güzel ağırladığını belirterek, "Kendilerine

huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sivas'a daha önceden de gelmiştik. Tarihi bir kent. Güzel gördüm, inşallah daha güzel olacaktır. Sivas Valisi'ne de nezaket ziyaretinde bulunduk. Programımızı anlattık. 'Kuruluştan Kurtuluşa Milli Mücadelenin İzinde' programı kapsamında dördüncü şehir ayağı olarak buraya geldiğimizi belirttik. Sivas Kongresi ile ilgili olarak, Amasya Genelgesi, Sivas Kongre kararları, Erzurum Kongre kararlarının olduğu bir plaketi, çerçeveli bir panonun içerisinde Sivas Valimize ve

Belediye Başkanımıza takdim ettik. Dolayısıyla o çerçevede bir nezaket ziyareti oldu. Kendisinin de Belediye Başkanımız adına bir hediyesi oldu. Onu da aldık ve belediyemize götüreceğiz" dedi.

Öğrencilerin gösterileri bir hayli renkli geçerken, öğretmenlerinin de gösteri esnasında tribünden el hareketleriyle öğrencilerine komut vermesi dikkat çekti. Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi öğrencileri de kutlamaları ilgiyle izlerken, etkinliklerin ardından Gençlik Meclisi öğrencileri Sivas Valisi Ali Kolat ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİVAS'TAKİ 19 MAYIS KUTLAMALARINDA KAĞNI ARABASI KORKUTTU
SİVAS'TAKİ 19 MAYIS KUTLAMALARINDA KAĞNI ARABASI KORKUTTU
SİVAS'TAKİ 19 MAYIS KUTLAMALARINDA KAĞNI ARABASI KORKUTTU
SİVAS'TAKİ 19 MAYIS KUTLAMALARINDA KAĞNI ARABASI KORKUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 16:49:01
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 18:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?