5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Kahveciler yazılı sınavdan geçirildi

Sivas'ın İmranlı ilçesinde kahvehane ve çay ocağı işletmeciliği yapan 17 esnaf, esnaf belgesi almak için İmranlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen yazılı sınava tabi tutuldu.

İmranlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen sınava 17 esnaf katıldı. İlçedeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen sınav, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dona, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ufuk Yüce ve yönetim kurulu üyelerinin gözetiminde yapıldı.Yazılı olarak gerçekleştirilen sınavda kahvehane ve çay ocağı işletmecilerine 20'şer soru soruldu. Sorulardan 70 ve üzeri alanlar esnaflık belgesi almaya hak kazandı.

Sınavla ilgili bilgi veren İmranlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ufuk Yüce, bu belgenin çay ocağı ve kahvehane işleten esnaflar için çok önemli olduğunu belirterek, "3308 Sayılı Çıraklık ve Mesleği Eğitim Kanunu kapsamında Çıraklık eğitimi uygulamaları yapılmayan kahvecilik ve çay ocağı mesleği ile ilgili olarak bu belgeyi veriyoruz. Bu kanun kapsamı öncesinde kahvehane açan esnaflara önceden işleri açma belgesi veriyorduk. Bu belgelerin geçerliliği üç aydır. Bu belgelerden sonra esnafımıza esnaflık belgesi veriyoruz. Bu doğrultuda oluşturduğumuz komisyon huzurunda esnaflarımızı sınava tabii tutuyoruz. Bu belgeler, ileride kahvecilik mesleğinin 3308 Sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına alınması halinde bu belgeyi alan üyelerimizin hakları saklı kalacak ve ustalık belgesini esnaflık belgesi karşılığında müracaat ederek alabilecekler" dedi.

Yüce, esnaflık belgesi almak için bir esnafın iki yılını doldurması gerektiğini ifade ederek, bu kapsama girenleri sınava tabii tuttuklarını söyledi. Yapılan sınav sonrasında en yüksek puanı Miktat Kartal 90 puanla alırken, 70 üzeri alan tüm işletmeciler belge almaya hak kazandı. Esnafların belgeleri önümüzdeki günlerde verileceği öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 16:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?