3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kaldırım taşı hırsızları adliyede

Sivas'ta kaldırım taşlarını çalarken müdahale eden 2 polis memurunun yaralanması olayına karıştığı iddia edilen aynı aileden 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okulu civarında belediyenin kaldırım taşlarının çalındığı ihbarı üzerine, asayiş ekipleri olay yerine sevk edildi. Taşları çaldığı ileri sürülen kişileri gözaltına almak isteyen polis memurları, zanlıların saldırısına uğradı.

Olaya müdahale eden Yunus Yeşilyurt adlı polis memuru bıçaklı saldırı sonucu yaralanırken, Mehmet Vaiz adlı polis memurunun da parmağının kırıldığı öğrenildi. Olayın ardından yaralı polisler Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi
Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılırken, olaya karıştıkları gerekçesiyle 12 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından 6 kişi serbest bırakılırken, yaralama ve hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen aynı aileden Ö.K. (18) isimli kız ile annesi S.K. (45) ile D.K. (25), E.K. (27), E.K. (16) ve babaları N.K. (48), sağlık kontrollerinin ardından, "görevli memura mukavemet, kamu malına zarar verme, hırsızlık ve bıçakla kasten adam yaralama" suçlarından savcılığa getirildi.

Bu arada adliyeye çıkarılan zanlıların kavgada ve hırsızlık olayında kullandıkları belirlenen bir adet kürek de delil olarak adli makamlara teslim edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 13:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?