3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kaldırım taşı hırsızları tutuklandı

Sivas'ta kaldırım taşlarını çalarken olaya müdahale eden 2 polis memurunu yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan aileden 3 kişi tutuklandı.

Dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okulu civarında belediyenin kaldırım taşlarının çalındığı ihbarı üzerine, asayiş ekipleri olay yerine sevk edildi.

Taşları çaldığı ileri sürülen kişileri gözaltına almak isteyen polis memurları, zanlıların saldırısına uğradı. Olaya müdahale eden Yunus Yeşilyurt adlı polis memuru bıçaklı saldırı sonucu yaralanırken, Mehmet Vaiz adlı polis memurunun da parmağı kırıldı.

Olayın ardından yaralı polisler Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, polisleri yaralayan 12 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından 6 kişi serbest bırakılırken, yaralama ve hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen aynı aileden Ö.K. (18) isimli kız ve annesi S.K. (45) ile D.K. (25), E.K. (27), E.K. (16) ile baba N.K. (48) isimli 6 kişi, sağlık kontrollerinin ardından görevli memura mukavemet, kamu malına zarar verme, hırsızlık ve bıçakla kasten adam yaralama suçlarından savcılığa sevk edildi.

Savcının ifadelerini almasının ardından mahkemeye çıkarılan anne S.K. ile oğulları D.K. ve E.K. tutuklandı. Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülen zanlılardan anne S.K., tutuklanmasına tepki gösterdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 09:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?