7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kaldırımlara kilim ve halı motifi

Sivas'ta İstasyon Caddesi’nin kaldırımlarındaki mermerlerin üzerine asit yardımıyla Sivas yöresine ait kilim ve halı motifleri işleniyor.

Sivas Belediyesi, geçtiğimiz yıl ‘Kent Meydan Projesi’ kapmasında İstasyon Caddesi'nde yaptığı çalışma ile caddeyi yeni görünümüne kavurturdu. Genişletilerek Avrupa standartlarına kavuşturulan caddenin kaldırımlarına 15 santimetre genişliğinde yaklaşım 5 kilometre uzunluğunda mermer şerit çekildi. Kaldırımları yapan Niltaş Firması adına çalışan iki bayan, kaldırımlardaki mermer bordürlere Sivas yöresine ait kilim ve halı motifleri işlemeye başladı.

Yapılacak çalışmaların İstasyon Caddesi üzerindeki tüm kaldırımlarda uygulanacağını belirten Selma Saka, "Sivas yöresine ait motiflerin kesimini yaptıktan sonra mermerlerin üzerine yapıştırıyoruz. Bunun üzerinden yarımşar saat aralarla asit sürüyoruz. Asidin eritme özelliği olduğundan açık kalan bölüm kalıp üzerinden şekilleniyor. Böylelikle kilim ve halı motifleri çıkmış oluyor" dedi.

Motif işleme çalışmasını meraklı bakışlarla izleyen vatandaşlar ise kaldırımlara motifin işlendirmesinin güzel olduğunu ve beğendiklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?