7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kalkınma Ajansı toplantısı gerçekleşti

KALKINMA AJANSI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kayseri, Sivas ve Yozgat İllerinin katılımı ile oluşturulan TR72 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı Birliği Yönetim Kurulu aylık toplantısı dün gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivas Valisi Ali Kolat, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri, Sivas ve Yozgat İl Genel Meclisi Başkanları ile Sivas ve Yozgat Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları katıldılar.

Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Orta Anadolu Kalkınma Ajansıyla ilgili olarak bilgi verdi. Kayseri'de 1. grup tarihi eser olan eski Sümerbank idari binası ajans hizmet binası olarak seçildiğini ve gerekli izinlere başvurulduğunu ifade eden Bilici, "En kısa zamanda bina bakım ve onarım çalışmalarına başlanacaktır. Paralel olarak Yozgat ve Sivas illerinde de Yatırım Destek Ofisi olarak kullanılmak üzere farklı binalar tespit edilmiş ve bugün Yönetim Kurulumuzca en uygun olan binalara karar verilecektir. Ajanslar, bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini yerel bazda belirleyecek ve bölgelerin çok boyutlu olarak gelişmesi için stratejiler üreterek uygulayacak devletin en yeni ve güzide kurumlarıdır" dedi.

Bu kapsamda ilk olarak ajans personel yapılanması önem taşıdığını ifade eden Bilici, "Personel alımını takip eden süreç içerisinde üzerine yoğunlaşacağımız ikinci en önemli konu "Bölge Gelişme Planı" nın hazırlanmasıdır. Bildiğiniz üzere bugüne kadar Kalkınma Planları merkezi yönetim tarafından yapılmış ve yerelin ihtiyaç ve beklentilerine karşılık verememiştir. Ajansımızın kurulması ile ilk defa kalkınma planının yerelde bizler tarafından yapılması söz konusudur. Üretilecek plan bölgemizin kalkınması için çok büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Süreci en iyi şekilde Ajans olarak yöneteceklerini ve katılımcılığı sağlayacaklarını ifade eden Bilici, "Birçok alanda farklı potansiyellere sahip olan bölgemiz hazırlayacağımız Kalkınma Planı ile daha büyük hedeflere ulaşacaktır. İlk defa yerel inisiyatifinde gerçekleşecek olan bu planlama sürecinin en güzel şekilde sonuçlanmasını ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı internet sitesi olan (www.oran.org.tr) adresinin de resmi açılışı ile birlikte tanıtımı da gerçekleştirildi.

KALKINMA AJANSI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KALKINMA AJANSI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 13:49:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 15:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?