7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kaman maden suyuna müjde

YILDIZELİ KAMAN MADEN SUYUNA MÜJDE

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bulunan Kaman Köyü mineralli maden suyuna müjde Kızılay Yıldızeli Şube Başkanı Tarık Kırmıt'tan geldi. Kızılay Yıldızeli Şube Başkanı Tarık Kırmıt işletme ruhsatını aldıklarını söyledi.

Kızılay Yıldızeli Şube Başkanı Tarık Kırmıt mineralli suyun işletme ruhsatını 30 yıl süre ile İl Özel İdaresi aldığını vurgulayarak, "İlçeye bağlı Kaman Köyü mevcut minerali su için İl Özel İdaresi 30 yıllık işletme ruhsatı almış olup yaptırılan fizibilite çalışmasıyla 11,3 milyon dolara mal olması tahmin edilen maden suyu işletmeciliğinin 2 Aralık Perşembe günü Ankara'da yapılan genel merkez yönetim kurulu toplantısında 2011 yılı yatırım projesine alınması için talepte bulunmuş olup, bu ayın içerisinde genel merkezden gönderilecek olan teknik heyet tarafından çalışmalar neticesinde kesinleşecektir" dedi.

Kırmıt yapılan çalışmaların ardından ilçede 82 kişilik istihdamın sağlanacağını belirterek, "Yapılan fizibilite çalışması sonucunda ilçemizde 15'i teknik eleman olmak üzere toplam 82 kişilik istihdam sağlanacaktır. Bu çalışmalar içerisinde ilçe halkımızın bizler üzerinde desteklerini çekmemelerini istiyoruz. Bu çalışmamız 11 yıllık bir emeğin karşılığıdır. 11 yıldır bana her türlü desteği veren ilçemize bu güzel müjdeyi vermede yardımcı olanlara huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu 11 yıllık bir emeğin karşılığı, beni 11 yıldır yalnız bırakmadılar ve ilçemize bu güzel dev yatırımı çekmek için bütün gayretlerini sarf ettiler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 14:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?