4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Kamu-Sen'den banka eylemi

kamu sen sivasTürkiye Kamu-Sen üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek önce yumurta pişirdi, sonra da yumurtayı yiyerek, banka promosyonlarının çalışanlara ödenmesi için eylem yaptı. 

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 80 Kumu-Sen üyesi, ilk olarak davul-zurna eşliğinde yanlarında getirdikleri yumurtayı pişirdiler. Yumurtayı pişiren Kamu-Sen Sivas Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Musa Akkaş, yumurtayı sendikalılara ikram etti. 200 kişilik pişirilen yemeğin sendika üyelerine dağıtılmasından sonra basın açıklaması okuyan Akkaş, bu eylemi yapmalarının amacının banka promosyonlarının çalışanlara verilmesi için olduğunu söyledi. Bu güne kadar banka promosyonları ile ilgili olarak bir çok resmi kurumla yazışma yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Akkaş, "Promosyon paraları ile ilgili olarak onca yapılan açıklamalara karşılık Milli Eğitim Müdürlüğünden tık yok. Banka promosyonları ile ilgili olarak 'Ben bilirim, ben yaptım oldu' anlayışı sürdürülmektedir. 

Bu tavır Milli Eğitim yöneticilerine karşı güvensizliği arttırmıştır. Banka promosyon paraları çalışanların hakkıdır diyerek Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzerine bir çok kuruluş paraları dağıtırken, Milli Eğitim Müdürlüğünde bu direnişi bu konudaki sessizliğini anlamış değiliz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 19:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol özcü IP: 85.96.225.xxx Tarih : 28.06.2006 13:00:56
evet güzel bir eylem fakat yetkililerimiz olayı tam araştırmıyorlar banka promosyonu verirken şuna dikkat ediyor eğitime yapılan yardım 100 yüz vergiden düşüldüğü için ne kadar çok promosyon verirse o oranda daha az vergi ödüyorlar buda bankacıların daha çok işine geliyor eğitime destek adı altında poromosyon verildiğinden kurum yöneticileri bu parayı personele dağıtamıyor banka ile sözleşme yapılırken dikkat edin verilen para personel hesabına yatırılsın dendiğinde hayır biz bunu kurum hesabına yatırmak zorundayız ibaresi kullanmaktalar personel hesabına banka banka para yatırırsa vergiden nasıl düşecek sayın sendika yetkilileri önce bu soruna çözüm bulun banka yaş yere yatmaz