6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kamu-Sen'den suç duyurusu

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası (Türkiye Kamu-Sen) Sivas İl Temsilciliği’ne bağlı sendikacılar, İller Bankası Mensupları Sosyal Yardımlaşma ve Emeklilik Vakfı’nın (SOYDEV) 2005 yılında bastırdığı ajandadaki Türkiye haritasında yapılan yanlışlığı kınadı.

Hükümet Meydanı’ndaki Selçuk Çay Bahçesi önüne gelen Kamu-Sen İl Temsilcisi Musa Akkaş ile bazı sendika başkanları, ilk olarak Türkiye’nin sınırları içerisinde gösterilen ajandadaki haritayı basın mensuplarına gösterdi. Ardından açıklama yapan Akkaş, ellerine geçen İller Bankası Mensupları SOYDEV’in 2005 yılı ajandasının son sayfasında yer alan Sebat Harita isimli harita firmasının reklamının altındaki ’Türkiye Haritası’ üzerinde ülke sınırlarını Sevr saçmalığı içinde göstermek istendiğini, haritada, ülkenin bazı kesimlerinin Ermenistan ve Kürdistan gibi hayali ülkelerin sınırları içerisinde, İstanbul’u da bir Rum şehri olarak gösterilerek ’Costantine’ olarak bir haritayla karşılaştıklarını söyledi. Akkaş, bu haritayı düzenleyenlerin iyi niyetli olmadığının altını çizerek şöyle konuştu:

"Cumhuriyete bağlı sivil toplum olmanın sorumluluğunu bilen insanlar olarak, bu durum bizleri üzmüştür. Türkiye Kamu-Sen olarak, bu haritayı, bu ajandaya koyanları gayri ciddi ve gayri ahlaki buluyoruz. Bu gün bu haritayla ilgili olarak, haritayı ajandasında yayınlayan İller Bankası Mensupları SOYDEV yöneticilerinden ve haritayı reklamına koyan Sebat Harita isimli şirketinden şikayetçiyiz. Yayınladıkları ajandada ve reklamda Türkiye topraklarını farklı ülkenin toprakları gibi gösteren, ülkemizin bir bölümünü hayali Ermenistan, Kürdistan ve Costantine olarak gösteren kuruluş yöneticilerinden şikayetçiyiz. Şikayetimizin nedeni ile zanlılar hakkında kovuşturma açılmasını ve zanlıların cezalandırılmasını istiyoruz."
Yapılan açıklamanın ardından Sivas Cumhuriyet Savcılığı’na giden Akkaş ve diğer sendika başkanları, söz konusu kurumlar hakkında şikayetçi oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:41:30
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 21:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?