3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kamu-Sen'den vekillere mektup

KAMU-SEN'DEN SİVAS MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP

Kamu-Sen Sivas İl Temsilciliğine üye bir grup, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nün aldığı, Sivas-Ankara arasındaki tren

seferlerinin durdurulması kararına tepki olarak mecliste bulunan beş Sivas milletvekiline mektup gönderdi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nün 28 Aralık 2009 tarihinde aldığı karar ile Sivas'tan Ankara'ya, Ankara'dan Sivas'a yolcu taşıyan Mavi Tren ve Erzurum Ekspresi seferlerinin iptal edilmesine tepki gösteren Sivas PTT Müdürlüğü önünde toplanan Kamu-Sen Sivas İl Temsilciliğine üye bir grup burada bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, "TCDD Genel Müdürlüğü 28 Aralık2009 tarihinde ivedi ve müddetli olarak yayımladığı emri ile Sivas'tan Ankara'ya, Ankara'dan Sivas'a yolcu taşıyan Mavi Tren ve Erzurum Ekspresi seferleri verimsiz işletildikleri ve yol çalışmaları yapılacağı bahane edilerek iptal edilmiştir. Daha önceki uygulamalarda görüldüğü gibi, en yoğun hatlarda bile yol çalışması yapılırken tren işletmeciliğine son verilmemiştir. En önemlisi, birbirinden bu kadar uzak bölgelerde aynı anda yol çalışması başlatılmasını TCDD'nin mevcut kapasitesi ile mümkün olmadığı bir gerçektir. Bu hiç kabul edilecek bir durum değildir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Sivas Temsilciliği olarak Sivas - Ankara tren seferlerinin iptalini durdurmak için Sivas milletvekillerine seslendiklerini belirten Karadağ, "İlimize sahip çıkılmasını, Sivas-Ankara tren seferlerinin iptalinin durdurulmasını istiyoruz. Bunun içinde TBMM de bulunan beş Sivaslı vekile mektup göndererek Sivas - Ankara, Ankara - Sivas tren seferlerinin iptalinin durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada basın açıklaması yapan 7 kişilik sendika üyesi grubun çekim yapan basın mensuplarından daha az olması dikkat çekti. Basın açıklaması sonrası ise bir vatandaş sendika üyelerine destek vererek duruma tepki gösterdi.

Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ ve beraberindeki sendikacılar, basın açıklamasının ardından Sivas PTT Müdürlüğü'ne girerek yanlarında bulunan mektupları meclisteki Sivas milletvekillerine gönderdi.

KAMU-SEN'DEN SİVAS MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP
KAMU-SEN'DEN SİVAS MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 16:51:00
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 16:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?