7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kamu-Sen'den zam tepkisi

KAMU SEN SİVAS İL TEMSİLCİLİĞİ'NDEN ZAM TEPKİSİ

Türkiye Kamu Sen Sivas İl Temsilciliğine bağlı bir grup yapılan son zamları protesto etti.

Sivas Defterdarlık binası önünde toplanan Türkiye Kamu Sen Sivas İl Temsilciğine bağlı bir grup ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak yapılan son zamları protesto etti

Grup adına konuşan Türkiye Kamu Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ yeni yılın ilk haftasındaki uygulamaların, kendilerini zor günlerin beklediğini ortaya koyduğunu belirterek, "Son yüz yılın en ağır ekonomik krizini yaşamakta olduğumuz şu günlerde bile ekonomik durgunluğa bağlı olarak yaşanan enflasyona endekslenen; ekonomik hayatın olumsuzluklarının, geçim sıkıntısının, zorunlu harcama kalemlerindeki fiyat artışlarının göz ardı edildiği maaş artışlarıyla, yoksulluğa, açlığa ve kaderine terk edilen memurlar, ekonomik olarak ayrımcılığa ve soykırıma tabi tutulmaktadır" dedi.

Ekonomik olarak dışlanan memurların adeta yaşam mücadelesi verdiğini belirten Karadağ, "2010 yılı enflasyon hedefine paralel olarak memur maaşlarına yüzde 2,5 artı yüzde2,5 zam öngörülmüştür. Ancak 1 Ocak'tan itibaren AK Parti'nin memurlarımıza yeni yıl hediyesi emlak vergisine yüzde 50, kurşunsuz benzine yıllık yüzde 35, sigaraya yüzde 30, lojman kirasına yüzde 20 ve otobüs ücretlerine yüzde 8 zam olmuştur. Zam yağmurlarının durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bazı memurlar ellerine aldıkları metal tepsi ile "memura yardım" diyerek para toplayıp yapılan zamları protesto etti.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KAMU SEN SİVAS İL TEMSİLCİLİĞİ'NDEN ZAM TEPKİSİ
KAMU SEN SİVAS İL TEMSİLCİLİĞİ'NDEN ZAM TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:10:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 17:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?