7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kamu yöneticilerine verimlilik dersi

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından düzenlenen Sivas Verimliliği Artırma Projesi kapsamında "Verimlilik ve Verimliliği Artırma Teknikleri" konulu proje toplantısı düzenlendi.

Valilik Brifing Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Vekili Kemal Şahin ile kamu kuruluşlarının müdürleri ve üst düzey yöneticileri katıldı.

Toplantıda verimlilik üzerine bir sunum yapan MPM Uzmanı Şakir Karakaya, verimlilik kavramının tarihçesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Verimlilik kavramının sanayi devrimiyle birlikte anılmaya başlandığını ifade eden Karakaya, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından bu kavramın tüm dünyada önem kazandığını söyledi.

Kamu hizmetlerinde verimlilik kavramının büyük önem taşıdığını da ifade eden Karakaya, "Bugün kamu kurumlarımızın verimlilik açısından vatandaşlarımızın eleştirdiği kadar kötü bir noktada olmadığını ifade etmek isterim. Ama bu nokta yeterli değil. Eğer biz çalışanlarımıza gerekli eğitimi ve motivasyonu sağlarsak yapılan işlerden daha fazla verim elde edebiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 21:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?