4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Kamyon kasasından 88 mülteci çıktı

Sivas'ın Gürün ilçesinde jandarma ve polis ekiplerinin düzenlediği ortak operasyonda yurda kaçak yollardan giriş yapan 88 mülteci yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; yurda kaçak giriş yapan bir kamyon kasasında mültecilerin olduğu ihbarını alan polis ve jandarma ekipleri, Gürün ilçesi girişinde uygulama yaptı. Bölge Trafik Müdürlüğü önüne gelen E.E.A.'nın kullandığı 45 L 2154 plakalı kamyon durduruldu. Kamyonun kasasında yapılan incelemede Afgan, Pakistan, Irak uyruklu oldukları tespit edilen toplam 88 mülteciyi yakaladı.

Yakalanan mülteciler, ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Türkçe bilmeyen mültecilerin Irak'tan Van'a, buradan da İstanbul'a gidecekleri, daha sonra İstanbul'dan da Yunanistan'a geçiş yapacakları öğrenildi. Bu arada yakalanan 88 mültecinin kayıtlarının alındıktan sonra ülke dışına çıkarılacakları öğrenilirken, olayla ilgisi olduğu ve kaçtıkları iddia edilen 4 kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 17:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper sönmez IP: 88.232.179.xxx Tarih : 2.12.2007 16:19:58

ben o arabanın sahibinin oğluyum.bu şerefsizliklerine bizim kamyonu Bayrampaşa halinden çalıp alet ettikleri için hepsinin Allah belasını versin. İNŞALLAH KİMSENİN BAŞINA BÖYLE BİR OLAY GELMEZ.ALLAH JANDARMALARDAN VE BU OPERASYONDA EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN RAZI OLSUN.SİZE MİNNETTARIZ ALTINOVALI ALPER SÖNMEZ