6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kangal Alacahan Festivali yapıldı

ULUSLARARASI KANGAL ALACAHAN FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Uluslar Arası Kangal Alacahan Festivali, Kangal'a bağlı Alacahan ilçesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının arından bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Dünya'da 6 milyon civarında Sivaslı olduğunu belirterek, Sivas'ın; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet şehri olduğunu söyledi.

Sivas'ta bütün inanç kesimlerinin Türk Milletini oluşturan temel değerler etrafında birleştiğini belirten Doğan Ürgüp, "Her inanca herkesin saygılı olması lazım. Temelde inanç değerlerimiz arasında bir farklılık olduğunu ben düşünmüyorum. Bizler Hz. Peygamberin, onun Ehl-i Beyti'nin yolundan giden insanlar olduğumuz takdirde, farklımızın olmadığını görüyoruz. Bazı farklılıklarımız olabilir. Ancak bu seçim meydanlarından olur. Siyaset bir vasıtadır. Seçim bittikten sonra parti olmaz. Parti, bu millete hizmet edebilmek için bir vasıtadır. Parti temel gaye olmamalıdır. Ben bütün partilerin ortak gayelerinin, Türk Devletini ve Türk Milletini yüceltmek olduğunu düşünüyorum. Bütün partilerin görüş ve felsefelerine saygılı olmak zorundayız. Türk Milleti'nin milli ve mahalli karakterlerini ortaya koyacak çalışmalar çok önemli. Bu dönemde Sivas Belediyesi tarihi ve kültürel çalışmalara çok önem veriyor. Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde iki tane tiyatro ekimiz var. Bu ekiplerimizi arzu ettiğiniz takdirde önümüzdeki dönemlerde Kangal'a Çetinkaya'ya, Havuz'a veya diğer ilçelere, tamamına gönderebilecek durumdayız. Halk oyunları ekiplerimizi yeninden organize ettik. En son "Sultan Şehir'in Sultanları" adlı gösteri yaptılar. 24 ayrı bölgenin folklorik oyunlarını, orijinal haliyle bir anda oynayabiliyorlar. Mehteri yeniden kurduk. 4 Eylül Belediyespor futbol takımımız üçüncü lige çıktı. Muhsin Yazıcıoğlu Uluslar arası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Tur'una 8 Ülke katıldı. Sivas'ın tanıtımını yaptık. Bizi biz yapan değerlere önem vermek durumundayız. Anadolu'yu Türkleştiren Ahmet Yesevi ve öğrencilerinin ruhları şad, makamları cennet olsun" şeklinde konuştu.

Festivale, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

ULUSLARARASI KANGAL ALACAHAN FESTİVALİ DÜZENLENDİ
ULUSLARARASI KANGAL ALACAHAN FESTİVALİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:38:05
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?