7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kangal-Deligazili yolu delik deşik

KANGAL-DELİGAZİLİ YOLU DELİK DEŞİK

Sivas'ın Kangal ilçesine 9 km uzaklıkta bulunan Deligazili yolu tehlike arz ediyor.

Geçtiğimiz günlerde köyde defnedilen bir cenaze sebebiyle köye gitmek zorunda kalan araçların zor durumda kalmalarının ardından Köy Muhtarı Hacı Abuş, iki yıldır aynı sıkıntı içinde olduklarını belirterek yolun yapılmasını dört gözle beklediklerini ifade etti. Muhtar Abuş, Deligazili'den sonraki köylerin yollarında herhangi bir problem olmadığını söyleyerek, kendi köylerinin yolunun bozuk olmasını ise zamansız dökülen asfalt çalışmasına bağladı.

Bir dönem Kangal'ın en canlı köylerinden biri olan Deligazili, diğer köyler gibi dışarıya çok sayıda göç vermiş ve günden güne küçülerek virane bir duruma düşmüş durumda. Sadece İstanbul'da 100 haneden fazla Deligazilli aile yaşarken, Kangal merkezde ise 30 hanenin üzerinde Deligazilili olduğu ifade ediliyor.

Su zengini köylerden biri olarak da bilinen Deligazili 80'li yılların başında yapılan barajı da gereği gibi değerlendiremeyerek, kuru tarım alışkanlığına devam etti. Köy içinde ve dışında yaşayan bir kaç duyarlı vatandaş ise barajı yeniden canlandırarak, 'En azından bir mesire yeri haline dönüştürelim' yaklaşımında bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 11:01:04
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 11:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?