6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kangal'da cirit heyecanı

KANGAL'DA CİRİT HEYECANI

Yaklaşık 6 ay önce kurulan ve imkansızlıklar içinde çalışmalarına devam eden Kangal Atlı Spor ve Cirit Kulübü ile birkaç yıldır faaliyette olan Çetinkaya Atlı Spor ve Cirit Kulübü arasında dostluk ve hazırlık maçı yapıldı.

Kangal Kurusırt mevkiinde yapılan ve duyuru yapılmamamsına rağmen ilçe halkının da ilgisini gören cirit müsabakasında oldukça heyecanlı dakikalar yaşandı. Genç, yaşlı her kesimin ilgi gösterdiği ve çalınan davul-zurnanın ayrı bir renk kattığı cirit sporu Kangal'da yaygınlaşarak devam edeceğe benziyor. Özellikle çıkış ve değnek fırlatma konusunda Çetinkaya takımına göre daha acemi olsalar da Kangal ekibinin at üstünde duruşu ve değişik figürler sergileme yetenekleri gelecek vaat etme adına önemli ipuçları verdi.

Kangal Atlı Spor ve Cirit Kulübü Başkanı İlhan Culha imkansızlıklar içerisinde çalışmalarını devam ettirdiklerini söyleyerek, "İmkansızlıklar içinde yapmış olduğumuz bu etkinliği geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. Bugün yaptığımız bir nevi antrenman kabulünden ilk müsabakaya bile ilçe halkının önemli oranda ilgi gösterdiğini gördük ve bu bize önemli oranda moral verdi. Evet, Çetinkaya takımına göre çok yeni ve acemi sayılırız. Henüz altyapımız oluşmuş değil. Öyle ki antrenmanlarda kullanacağımız cirit değneğimiz bile yoktur. Bu maçta değnekleri bile Çetinkaya ekibi getirdi. Bu noktada formamızı yaptırarak bize sponsor olan Umut Cam sahibi Sabri kardeşimize de teşekkür etmek istiyorum. Formalarımız olmasa ceket pantolonla çıkmak zorunda kalacaktık. Ancak bir kere yola çıktık. Kervan yolda dizilir hesabı ilerleyen zamanlarda kulüp olarak Kangal'da güçlü bir takım oluşturmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

KANGAL'DA CİRİT HEYECANI
KANGAL'DA CİRİT HEYECANI
KANGAL'DA CİRİT HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 10:41:04
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 10:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?