7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kangal'lılar Sivas'ta buluştu

KANGAL'LILAR SİVAS'TA BULUŞTU

Kangal ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nce organize edilen program, Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yapılan programa, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Hamza Yerlikaya, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Hulusi Koçak, Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Alacahan Belediye Başkanı Necmettin Yolcu, Baro Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, İstanbul Kangallılar Derneği Başkanı Bekir Özyurt, İstanbul Sivaslılar Derneği Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile Kangal'lı iş adamları ve bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, dernek üyeleri, Kangallılar ve aileleri katıldı. Dernek Başkanı Mustafa Buğra, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bu programın Kangallılar arasındaki birlik, beraberlik duygularının artmasına katkı sağlayacağını ifade eden Buğra, tüm katılımcılara teşekkür etti. Kangal'ın ekonomik ve sosyal durumu ile kültürel ve turistik değerleri hakkında konuşmalar yapan protokol üyeleri, Kangal yöresinin Kangal Köpeği, Kangal Koyunu, Balıklı Kaplıca ve Alacahan Kervansarayı başta olmak üzere önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, bu değerlerin önemine değindi.

Kangallı sanatçı Ünal Taşlık'ın söylemiş olduğu türkülerle renklenen programda, halk oyunları gösterilerine ve hediye çekilişine de yer verildi. Kangallılar, bu müzik ve eğlence içerikli programda hem hoşça vakit geçirdi, hem de birbirleriyle hasret giderme imkanı buldu.

Program sonunda geceye ve dernek çalışmalarına katkı sağlayan çok sayıda kişiye plaket takdimi yapıldı. Köpek çiftliği sahibi Abdurrahman Şişman'a verilen plakete kangal köpeği yavrusunun 'Bu plaket benim kimseye vermem şeklinde' sahiplenircesine sarılması oldukça dikkat çekti.

KANGAL'LILAR SİVAS'TA BULUŞTU
KANGAL'LILAR SİVAS'TA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 15:58:02
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 19:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?