3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kanserle Yaşam Derneği açıldı

SİVAS'TA KANSERLE YAŞAM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ AÇILDI

Sivas'ta, Kanserle Yaşam ve Dayanışma Derneği (KAYADER) düzenlenen törenle açıldı.

Bankalar Caddesi 3. Park Sokak'taki derneğin açılış törenine Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat ve davetliler katıldı.

Dernek Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Arıcı, açılış töreni sonrası yaptığı açıklamada, KAYADER'in kanser hastaları tarafından istenilen bir dernek olduğunu belirterek, "Kanser hastaları bize kendileri ile ilişkili bir dernek kurmak istediklerini dile getirdiler. Bu hastalığa yakalanan kişilerimizin psikolojik, sosyal ve fiziksel anlamda sıkıntı içerisinde olduklarını söylediler. Hastaların birbirlerini daha iyi anlayacaklarını ve birbirlerine destek olmak istediklerini bu destek içinde bizim yol göstermemizi talep ettiler. Bizde bu taleplerini uygun bulduk ve onlara destek olduk" dedi.

Derneğin amacı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Sema Arıcı, "Derneğin amacı kanserin tanısından itibaren tedavi süresi sonrası da dahil olmak üzere hastaların sıkıntılarına destek olmak. Hepiniz biliyorsunuz kanser tanısı yapıldıktan sonra hastaların bir kısmı toplumdan soyutlanıyor. Hastalar hastalığı doğru bilmedikleri için ne yapacaklarını bilemiyorlar. Çevre onları, kendileri çevreyi yanlış anlıyor. Bizim buradaki temel amaçlarımızdan birisi hastanın kaliteli yaşamını devam ettirmesini sağlamak, psikolojik ve sosyal anlamda onlara destek vermek olacak. Dernek olarak hastalarımızın her türlü sıkıntılarında yanlarında olacağız. Özellikle erken tanıda kanseri yakalamak için yapacağımız eğitimlerle kanser olmayan hastalarımıza da destek vermeyi amaçlıyoruz. Derneğimizde kanser hastalığının her türlü aşamasında olan kişiler, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarımız var" diye konuştu.

SİVAS'TA KANSERLE YAŞAM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 15:35:02
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 17:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?