6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kar, 1020 köy yolunu kapattı

SİVAS'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 1020 köyün yolu ulaşıma kapandı.

İki gün önce başlayan yağış nedeniyle kar kalınlığı Sivas kent merkezinde 50 santime, yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı. Biriken karlar, belediye ekipleri ve iş makineleri ile kamyonlara yüklenerek kent dışına taşıdı.

Kaldırımlarda oluşan karlar belediye işçileri tarafından temizlenmeye çalışıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 1020 köy yolu ulaşıma kapanırken, 203 köyün elektrik, 138 köyün de telefon hatları kesildi.

Şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlanırken kar nedeniyle trafiğe kapanan yollarda araç geçişine izin verilmedi. Karayolları Bölge Müdürlüğü, kar ve tipi nedeniyle sadece Sivas- Erzincan karayolunun kapalı olduğunu diğer yollarda kontrolü olarak araç bırıkıldığını açıkladı. Kapanan Zara- Suşehri, Zara- İmranlı, Divriği- Arapkir yolu henüz açılamadı. Dün geceden beri kapalı olan Sivas-Ankara, Sivas-Malatya ve Sivas-Kayseri karayolları, ekiplerin yoğun uğraşları sonucu bu sabah yeniden açıldı.

Uyarılara rağmen yollarına devam eden araçlar mahsur kaldı. Suşehri- Zara arasında yola çığ düşmesi nedeni ile mahsur kalan bir otobüse ekipler kısa sürede ulaşırken, Suşehri-Koyulhisar karayolu arasında yolda kalan 2 yolcu otübüsü de ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı.

Yağış nedeni ile şehirlerarası yolların gece boyu kapalı kalması nedeniyle kent merkezine günlük ulusal gazeteler ulaşmadı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 12:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?