3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kar, yaylada mahsur bıraktı

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Mahmutoğlu Yaylası'nda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 21 kişinin kurtarılması için ekipler seferber oldu.

İlçeye bağlı Yukarıakören köyüne ait Kösedağ eteklerinde bulunan Mahmutoğlu Yaylası'nda dün akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı nedeniyle 21 kişi mahsur kaldı.

Durumun cep telefonuyla köy muhtarı Süleyman Şahin'e bildirilmesi üzerine, İlçe Özel İdare Müdürlüğü yetkililerine haber verildi. Ekipler köylüleri kurtarmak için yola çıkarken, yaylada bulunan Mehmet Bülbül (58), İHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada 7 hane olarak 21 kişi mahsur kaldıklarını söyledi. Yanlarında 50 büyükbaş hayvan ile birlikte 5 tane de traktörün olduğunu ifade eden Bülbül, yoğun kar yağışının halen devam ettiğini kaydetti.

Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan yaylada kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için köy muhtarı Süleyman Şahin ile birlikte İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı bir greyderin yola çıktığını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 11:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?