6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kar altında sıcak eylem

Türk Büro-Sen Sivas Şubesi üyeleri, maliye çalışanlarına haksızlık yapıldığını söyleyerek yoğun kar yağışına aldırmadan basın açıklaması yaptı.

Sivas Defterdarlığı Binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Türk Büro-Sen Sivas Şube Başkanı Güner Akay, maliye çalışanlarının huzursuz olduğunu söyledi. Maliye çalışanlarının geleceklerinden endişeli olduklarını söyleyen Akay, çalışan memurların durumlarından memnun olmadıklarını ifade etti.

Akay "Maliye Bakanlığı, 2005 yılında tüm itirazlarımıza rağmen yeniden yapılanma adı altında gelir ve gider olmak üzere ikiye ayırmıştır. Bu ayrımdan sonra çeşitli yasalar ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikler ile kurumun yapısında telafisi olmayan sıkıntılar meydana gelmiş, personelin moral ve motivasyonu da ciddi anlamda bozulmuştur. Maliye Bakanlığı'nda gelir ve gider olarak ayrımın halen sancıları devam ederken, çıkarılan 666 sayılı KHK'de Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda yeni haksızlıklar ve adaletsizlikler meydana gelmiştir." diye konuştu.

Üyeler, daha sonra alkışlar eşliğinde maaş bordrolarını yakarak durumun düzeltilmesini istedi. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 14:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?