7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kar ekipleri durmak bilmiyor

SİVAS'TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sivas'ta İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas'ta tipi ve fırtına nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarına devam eden İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, yoğun çaba harcıyor. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu eski Kayseri yolu Saylar mevkiinde kar savurma aracı ile yol açma çalışmalarını sürdüren ekipler, zeminde kalan kar birikintilerini ise greyderlerle temizledi.

İl Özel İdaresi tarafından bölgeye götürülen ve yol açma çalışmalarını görüntüleyen basın mensupları, bölgedeki yoğun tipi ve sürgün nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kapanan köy yollarını açmak için çalışmaların devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Saha Amiri Hüsnü Çoban, vatandaşları zincirsiz araçlarla yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Zaman zaman yalan ihbarlar aldıklarını ifade eden Çoban, vatandaşlardan bu konuya hassasiyet göstermelerini isteyerek bu tür ihbarların çalışmaları aksattığını belirtti.

Kar yağışının ardından sürgün ve tipi nedeniyle yolların kapandığını ifade eden İl Özel İdaresi çalışanı iş makinesi operatörü Zafer Şentürk, zor şartlar altında çalıştıklarını ve bazen birkaç gün evlerine gidemediklerini söyledi.

SİVAS'TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
SİVAS'TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 17:04:03
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?