7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kar kalınlığı yarım metreyi buldu

Sivas'ta üç gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeni ile kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti. Araçların tamamı kar ile kaplandı. Vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını kullanarak ve yürüyerek işe gitmeyi tercih etti.

Sivas'ta üç gündür etkili olan kar ve tipi, sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Kar kalınlığı 50 santimetreyi geçince açık alanlarda park halinde bulunan tüm araçlar karın altında kaldı. Araçlarını çalıştıramayan vatandaşlar, işlerine toplu taşıma araçlarına binerek ve yürüyerek gitmeyi tercih etti. Resmi araçlar harici çok az sayıda sivil aracın trafiğe çıktığı gözlendi.

Aşırı kar yağışı bitki ve ağaçları da etkiledi. Birçok çam ağacının dalları kar nedeni ile aşağı doğru eğilirken, kırılma noktasına geldi.

Bu arada şehirlerarası yollarda da kar yağışının durduğu ancak rüzgar ve fırtına nedeniyle sürgünlerin yolları kapattığı öğrenildi. Sabah saatlerinden bu yana Sivas-Erzincan, Sivas-Malatya arası sürgün nedeni ile ulaşıma kapalı bulunuyor. Sivas-Tokat, Sivas-Ankara, Sivas-Kayseri arası şehirlerarası yollarda tek şeridin açık olduğu, zincirsiz araçların geçişine kontrollü olarak izin verildiği öğrenildi.
Bu arada dün kapanan bin 20 köy yolunun sayısında bir değişiklilik olmadığı, açılan yolların sürgün nedeni ile tekrar kapandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?