7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Kar sürpriz yaptı!

Sivas'ta aralıklarla etkili olan kar yağışı, ulaşım ve eğitimde aksamalara neden oluyor.

Sivas'ta aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Aralıklarla devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kentte 320 köy yolu ulaşıma kapanırken ilçeler arası bağlantıları sağlayan birçok yol da ulaşıma kapandı.

Kriz merkezinden öğrenilen bilgilere göre olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 köye de elektrik verilemiyor. Ekiplerin kapanan yollardaki çalışmaları aralıksız sürüyor. Öte yandan Suşehri ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırarak devam ediyor.

Akşam saatlerinde ilçe merkezinde etkili olan kar yağışı, sabah işe gideceklere sürpriz oldu. Etkisini kaybetmeden devam eden kar yağışı, ilçe merkezinde sürücülere zor anlar yaşatırken kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreye ulaştı. İlçe özel idaresi Müdürü Niyazi Ocak yaptığı açıklamada, "İlçeye bağlı ve özellikle yüksek kesimlerdeki 7 köyümüzün kar yağışı nedeni ile yolları ulaşıma kapalıdır. Karla mücadele ekiplerimiz acil durumlar için hazır vaziyette beklemektedir. Köylerimizin yolları ulaşıma açılması için kar yağışının etkisini yitirmesi ile çalışmalara geçilecektir" dedi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Öte yandan Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada Yıldız, Kurtlapa, Gümüşdere beldeleri ile Aydoğmuş, Akşahan, Başsöğüt, Olukman, Gaziköy, Çeltek, Ovacık, Alahacı, Yakupoğlan, Kuzuören, Hıdırnalı, Porsuk, Karamehmet, Ozmuş köylerinde ilk ve orta dereceli eğitime bir gün ara verildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2012 Çarşamba 12:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?