6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kar timleri durmak bilmiyor

Sivas'ta sürdürülen karla mücadele faaliyetlerini yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, çalışmalarda 200 personelin görevlendirildiğini söyledi.

Kent meydanında kar ile mücadeleleri hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, aradan sonra etkisini tekrardan gösteren kar yağışı nedeniyle karla mücadele çalışmalarına tekrardan başladıklarını kaydetti.

Çongar "Sabah başlayan kar nedeniyle karla mücadele programımızı tekrardan başlatıyoruz. İki türlü karla mücadele yapıyoruz biri araçlarımızla, diğeri ise personelimizle yapıyoruz. Şuanda tüm karla mücadeleyi kendi ekiplerimizle yapıyoruz. Şuanda bizim için yükleyicilerimiz, greyderlerimiz ve kamyonlarımız hazır. Karla mücadeleye tekrardan alıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz karla mücadele yaparken vatandaşlarımızın araçlarını park etmesidir. Eğer vatandaşlarımız araçlarını çekerse çok rahat bir şekilde karla mücadele yapacağız. Şu anda 40 kamyon, 7 greyder, 10 yükleyici ile çalışıyoruz" dedi.

Çongar, Sivas'ta girilmedik yer kalmadığını belirterek, "Geçen hafta itibariyle Sivas'ın hiçbir semtinde girilmedik yer kalmamıştır. Birincisi cadde ve sokakların açılması, ikincisi biriken karların alınmasıdır. Merkezden itibaren kar alınmasını yapıyoruz. Diğer yerlerin de alınmasını yapıyoruz. Bizden önceki çalışma saatlerimizi 24 saat yaptık. Gene çalışma saatlerimiz yoğunluğa göre değişecek, kendi personelimiz olduğu için gene 24 saate çıkarabiliriz." ifadelerini kullandı.

Çongar, kar temizleme çalışmalarında 200 personelin görev yaptığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2012 Perşembe 16:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?