6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kara teslim olduk!

Sivas'ta geceden beri devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalındığı 20 santimetreyi geçerken, bin 55 köy yolu ile karayolunda 19 ayrı noktada ulaşım sağlanamıyor.

Geceden bu yana etkili olan kar yağışı Sivas'ta beyaz kabusa döndü. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti. Yayaların yürümekte zorlandığı gözlenirken, yağış nedeni ile az sayıda araç trafiğe çıktı.

Belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmasına başladığı ancak yetersiz kaldığı gözlenirken, iş makineleri de ana caddelerde kar kürüme çalışması yaparak trafiğin rahatlamasını sağlıyor.

Bu arada şehir dışında da etkili olan kar, tipi ve sürgün nedeni ile bin 55 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. 53 köye elektrik verilemezken, 81 köy ile de telefon bağlantısının kurulamadığı öğrenildi.

Diğer taraftan şehirlerarası tüm yollarda sürgün ve fırtına nedeni ile görüş mesafesinin zaman zaman bir metreye düştüğü, zinciri bulunmayan hiçbir aracın geçişine izin verilmediği öğrenilirken; Şarkışla-Altınyayla, Mursal-Divriği-Arapgir, Divriği-Danişment, Yıldızeli-Sivas karayolunun Çırçır yol ayrımı, Şarkışla-Pınarbaşı, Şarkışla-Akçakışla, Şarkışla-Ortaköy, Gemerek-Şarkışla, Gemerek-Sızır, Alucra-Sivas, Sivas-Erzincan, Sivas-Karaçayır, Gemerek-Çayıralan yollarının kapalı olduğu kaydedildi.

Bu arada THY'nin İstanbul-Sivas seferini yapan TK 758 ve Sivas-İstanbul seferini yapacak olan TK 759 sefer sayılı uçuşlarının, Sivas'taki olumsuz hava koşulları nedeni ile karşılıklı iptal edildiği öğrenildi.

İHA/AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 11:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?