7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Karaborsa bilet satanlara gözaltı

Sivas'ta, Sivasspor-Galatasaray arasında oynanacak maç öncesinde karaborsa bilet satışı yaptıkları ileri sürülen 10 kişi gözaltına alındı.

4 Eylül Stadyumu'nda 4 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da oynanacak maç öncesinde başka illerden gelerek kentte karaborsa bilet satışı yapan kişilerin bulunduğu yönündeki ihbarları değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yakınındaki bilet satış gişesi önünde ve çevresinde çalışma başlattı.

Bazı kişilerin gişe önünde sıraya girerek yüklü miktarda bilet aldıklarını, sürekli çevreyi gözetleyerek tedirgin davranışlarda bulunduklarını gözlemleyen ekipler, bu kişilerin gişeden sürekli bilet topladıklarını, tanınmamak için kıyafet değiştirdiklerini ve yoldan geçen bazı okul kıyafetli kişilere de para vererek 5-10 adetlik bilet satın aldırdıklarını tespit ettirdi.

Bunun üzerine ekiplerce yapılan çalışmada, koraborsa bilet satışı yaptıkları ileri sürülen S.T, D.A.O, C.T, E.C, H.S, N.Y, A.S, E.M, H.K. ve H.S ekiplerce yakalanarak şubeye getirildi.

Biletlerin tamamının satıldığı ve çok sayıda futbolseverin bilet bulamadığı zorlu maç öncesinde, satın aldıkları biletleri yüksek fiyata satarak haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen bu kişilerin üzerlerinde, kaldıkları otel odasında ve araçlarında yapılan aramada 5 bin 620 YTL ile 20'si VİP, 50'si kapalı, 108'i ise maraton tribünü olmak üzere toplam 178 bilet ele geçirildi.

Seri şekilde olduğu anlaşılan bu biletler arasında özellikle Galatasaraylı taraftarlar için 50 YTL'den satışa sunulan Galatasaray Özel ve 30 YTL'den satılan havuz tarafı kale arkası tribünü biletlerinin çok yüksek fiyatlarda talep gördüğü kaydedildi.

İstanbul'da ikamet ettikleri belirtilen zanlıların, karaborsa üzerinden maç bileti satmak üzere Sivas'a geldikleri, karaborsa işini kazanç haline getirdikleri, diğer illerde oynanan derbi maçlarında da karaborsa usulüyle bilet satışı yaptıkları da ileri sürüldü.

AA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 11:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?