5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Karakovan balı büyük ilgi görüyor

Sivas'ın Suşehri İlçesi Gönüloğlu mahallesinde arıcılık işleri ile ilgili hizmet veren Servet Köylü isimli vatandaşın katkısız olarak ürettiği karakovan balı (organik) vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan arı yetiştiricisi ve bal üreticisi Servet Köylü, baba mesleğini devam ettirdiğini belirterek, "30 yıldır arı yetiştiriciliği işe ile uğraşmaktayım. 3 çeşit bal üretimi yapmaktayım. Fenni kovan katkılı, katkısız ayrıca karakovan balı satışını yapmaktayım. Polat deresi Yaylalarında doğal ve katkısız olarak hazırladığım karakovan balına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

İnsan eli dokunmamış tamamen doğal olarak üretimim karakovan balı birçok hastalığa ise iyi gelmekte. Arı yetiştiricisi arkadaşlarıma ise tavsiyem tüketicilerini kaybetmek istemiyorlarsa doğal ve katkısız karakovan balı üretmelidir. 50 YTL karşılığında satışını yaptığım karakovan balı için birçok ilçeden ise talep almaktayım" dedi.

Köylü, bal tüketicilerine uyarıda bulunarak, bazı yerlerde karakovan diye satılan balları alırken, dikkat etmeleri ve nereden üretildiğini öğrenmelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 18:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?