6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kaybolan askerden haber yok!

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı sonrasında kaybolduğu bildirilen 2 askerden biri olan Sivaslı Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'dan henüz haber alamadıklarını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Dalmaz, 15 askerin şehit edilmesinin tüm Türk milletini olduğu gibi kendilerini de üzdüğünü söyledi.

Dalmaz, olaydan sonra Sivaslı Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın da aralarında olduğu 2 askeri personelin kaybolduğunu hatırlatan Dalmaz, "Genelkurmay İkinci Başkanımızın açıklamasına göre bu 2 personeli şehit olarak görüyoruz. Ancak halen kendilerine ulaşılamadı. Biz ailesiyle sürekli olarak görüşüp ilgileniyoruz. Bölgede arama tarama çalışmaları devam ediyor. Kaçırılmış da olabilir, kayadan atlarken düşmüş de olabilir. Çünkü bölgede çok uçurum ve sarp kayalar var. Arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Gelişmeleri biz de Genelkurmay Başkanlığı'ndan öğreniyoruz. Bugün yaptığımız güvenlik toplantısında da bu konuyu değerlendirdik. Gelişmeleri bekliyoruz" dedi.

Fransız haber ajansı olan Agence France-Presse'in (AFP) yayınladığı, "terör örgütü PKK'nın ajansın Irak, Süleymaniye'deki bürosuna yolladığı mesajda cuma günü kaybolan iki Türk askerin şehit edildiği ve cesetlerinin ellerinde olduğu" yönündeki haberi de değerlendiren Vali Veysel Dalmaz, "Bunlar sansasyonel olabilir. Türk devleti ve Silahlı Kuvvetlerimiz gerekli girişimleri ve çalışmaları yapıyor. Bu türlü konuların siyasi olarak ele alınmaması gerekir. Halkın sağduyulu olması gerekir. Bu konuyu da siyasi tarafa çekmenin bir anlamı yok. Bu, ülkede sıkıntı oluşturur" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 15:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?