3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kaybolan öğrenci nehire mi düştü?

Sivas'ta geçtiğimiz günlerde kaybolan lise öğrencisinin Kızılırmak Nehri'ne düşerek boğulduğu iddiası üzerine, sivil savunma ekipleri arama çalışması başlattı.

Edinilen bilgiye göre 20 Şubat 2009 tarihinde evden okula gitmek üzere ayrılan R.H.'den (17) bir daha haber alınamadı. Ailesinin ihbarı üzerine harekete geçen ve ilk olarak halk otobüslerinde kullanılan ve R.H.'nin üzerine kayıtlı 'Kent Kart'ın son kullanıldığı tarihi araştıran polis ekipleri, lise öğrencisinin kaybolduğu gün Karşıyaka Mahallesi'ne sefer yapan otobüse bindiğini tespit etti.

Bunun üzerine R.H.'nin sürekli görüştüğü arkadaşları olan T.T. (18) ile E.B. (18) Çocuk Şube Müdürlüğü'ne davet edildi. Olay günü Kızılırmak kenarına pikniğe gittiklerini söyleyen T.T. ve E.B.'nin, ırmak kenarında yürürken R.H.'nin dengesini kaybederek suya düştüğünü ve akıntıya kapılarak kaybolduğunu söyledikleri öğrenildi.

İfadeler üzerine harekete geçen polis, Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Kızılırmak'a giderek bölgede arama çalışması başlattı. Suyun 19 gün önceki akıntısı ve yoğunluğunun bugün daha çok artması ve ırmağın derinleşmesi nedeniyle bir süre devam eden arama çalışması durduruldu.

Bu arada, T.T. ve E.B.'nin sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?