6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kaymakamlıktan kardeşlere yardım

Sivas'ın Suşehri ilçesinde zorla evlendirilmek istendiği nişanlısı tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen 16 yaşındaki kızın kardeşlerine, kaymakamlık tarafından giysi yardımında bulunuldu.

Suşehri ilçesi Yalnızbağlar Mahallesi'nde, ailesinin evlendirmek istediği kendisinden 16 yaş büyük şahsın tecavüzüne uğradığı ileri sürülen 16 yaşındaki N.D.'nin şikayeti üzerine; annesi D.D., babası Y.D., halası S.S. ve nişanlısı Y.Y. tutuklanmıştı.

N.D.'nin Sivas Çocuk Yetiştirme Yurdu'na gönderilmesiyle ağabeyi O.D. (23) ve kardeşleri A.D. (12), Ö.D. (8), H.D. (3) tek başlarına yaşamaya başladı. Kaymakamlık tarafından kardeşlerine giyecek yardımı yapıldığını belirten N.D.'nin ağabeyi O.D., kız kardeşinde suç bulamadığını söyledi.

O.D., "Kardeşime yaklaşık iki ay önce nişan yaptık. Kardeşimi istemeye geldiklerinde nişanlısı olan Y.Y.'yi gördü ve kendisi kabul etti. Fakat, bir aydır bu çocukla evlenmek istemediğini söylüyordu. Bir anda kardeşimin fikri değişti, 'Ben evlenmek istemiyorum, nişanı atacağım' diyordu. Bizler de kendisine, 'Neden istemiyorsun, başka birisi mi var?' diye sorduğumuzda, kimsenin olmadığını belirtti. Sadece evlenmek istemediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

N.D.'nin evde nişanlısı ile tek başına kaldığını da söyleyen ağabeyi O.D., "Evde tek başlarına kalmışlar ama ben zannetmiyorum ki tecavüz olayı olsun. Büyüklerin kardeşime yaptığı şey sadece ısrar etmekti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?