3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kaza kurbanı polisler için tören

Ankara'dan yeni tayin yerleri Kars'a giderken Sivas'ta geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 2 özel harekat polisinin cenazeleri, düzenlenen töreninin ardından memleketlerine gönderildi. Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Tödürge mevkiinde geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden özel harekat polis Orhan Sevgen (32) ve Mucip Eser (37) için Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgu önünde tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Yahya Bal ve çok sayıda polis memurunun katıldığı cenaze töreninde, hayatını kaybeden özel harekat polisleri için dua edildi. Törenin ardından Orhan Sevgen'in cenazesi memleketi Konya'ya, Mucip Eser'in cenazesi ise memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Tödürge mevkiinde meydana gelen kazada, sürücüsü belli olmayan 06 FF 718 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Fatih Evci (33) idaresindeki 58 NL 221 plakalı kamyonet çarpışmıştı. Kazada Ankara'dan yeni tayin yerleri Kars'a giden özel harekat polisleri Orhan Sevgen ve Mucit Eser hayatını kaybetmişti, Eser'in eşi Sultan ve kızı Meryem ile kamyonet sürücüsü Fatih Evci ve yanında bulunan Selahattin İşkey ile isimleri belirlenemeyen 4 kişi de yaralanmıştı.

Sivas'ta meydana gelen kazada 2 özel harekat polisi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Kazada ölen polislerin aileleriyle birlikte Ankara'dan yeni tayin yerleri Kars'a gittikleri öğrenildi.

Kaza, Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Tötürge mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsü belli olmayan 06 FF 718 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Fatih Evci (33) idaresindeki 58 NL 221 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada Ankara'dan yeni tayin yerleri Kars'a giden özel harekat polisleri Orhan Sevgen (32) ve Mucit Eser (37) hayatını kaybederken, Eser'in eşi Sultan ve kızı Meryem, kamyonet sürücüsü Fatih Evci ve yanında bulunan Selahattin İşkey ile isimleri belirlenemeyen 4 kişi de yaralandı. Yaralılar, Zara Devlet Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Cenazeleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırılan polis memurlarından Mucit Eser'in Afyonkarahisarlı, Orhan Sevgen'in ise Konyalı olduğu öğrenildi.
Yaralıların tedavileri devam ederken, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
 


 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 19:00:01
Güncelleme :1 Temmuz 2009 Çarşamba 19:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?