6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kaza kurbanları toprağa verildi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ticari taksi ile kapalı kasa kamyonetin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 7 kişiden, 4'ü Sivas'ta toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre kaza, dün Sivas-Şarkışla karayolunun 14. kilometresinde bulunan Harun köyü yakınlarında meydana geldi. Şarkışla'dan taziyeden dönen ve Sivas istikametine gitmekte olan Lütfi Gültekin (50) idaresindeki 58 T 0897 plakalı ticari taksi ile Sivas'tan Şarkışla'ya seyretmekte olan Esat Bulgur (65) yönetimindeki 29 AL 399 plakalı kapalı kasa kamyonet kafa kafaya çarpıştı.

Kazada ticari taksi içerisinde bulunan sürücü Lütfi Gültekin ile yolcular Safinur Gültekin (48), Zahide Güler (74), Saliha Uğural (52) ile Necmettin Uğural ve diğer aracın sürücü Esat Bulgur (65) ile Hayriye Bulgur (62) araç içerisinde sıkışarak olay yerinde hayatlarını kaybetmişti.

Şarkışla Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler, yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Ölen Esat ile Hayriye Bulgur memleketleri Gümüşhane'ye gönderilirken, Zahide Güler Şarkışla ilçesinde Lütfi Gültekin, Safinur Gültekin, Saliha Uğural ve Necmettin Uğural ise Sivas Merkez Ulu Camii'nde ikindi namazı sonrasında düzenlenen cenaze töreninin ardından Yukarı Tekke Aile Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Belediye Başkanı Sami Aydın, SESOB Başkanı Başir Köksal, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Toy, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ömer Şeker ile belediye çalışanları, taksiciler ve vatandaşlar katıldı.
Bu arada ölen Necmettin Uğural'ın Sivas Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu üyesi olduğu, geçtiğimiz hafta Kayseri'ye giderken bir meslektaşına yolda en çok korktuğu noktanın, kaza yaptığı bölge olduğunu söylediği öğrenildi.

Taksi sürücüsü Lütfi Gültekin'in ise itfaiye müdürlüğünden emekli olduğu, 1998 yılında da belediyeye ait midibüsle 4 Eylül Belediyespor futbolcularını amatör maça götürdüğü Şarkışla ilçesinden dönerken kazanın olduğu noktada yine kaza yaptığı ve bir futbolcunun öldüğü, kendisinin de yaralandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 17:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz gözüküçük IP: 78.170.15.xxx Tarih : 5.01.2009 09:54:47

cok buyuk bır acı allah geride kalanlara sabır versın ölenlerin mekanları cennet olsun