2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Kazazedeye ikinci darbe

Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Yiğitler köyünde 3 ay önce trafik kazası geçirerek yaralanan 4 çocuk babası Hasan Aydın (35), çıkan yangında evinin ve ahırının yanmasıyla zor günler geçiriyor.

Geçirmiş olduğu kaza sonrasında kalça kemiği ve leğen kemiklerinde kırıklar oluşan Hasan Aydın, kazanın etkisinden kurtulmadan başına bir talihsiz olay daha geldi.

Köyde çiftçilik ve hayvancılık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Aydın, kazadan bir müddet sonra evinin ve ahırının yanmasıyla çaresiz kaldı.

Ahır ve samanlıkta çıkan yangın, evlerinin çatısına sıçrayarak buraya da zarar verdi. Kısa bir süre önce kaza geçirmesi nedeniyle çalışamayan ve yanmış olan evinin çatısını tamir ettiremeyen Hasan Aydın, Yıldızeli Kaymakamlığı'ndan yardım talebinde bulundu. Aydın, durumu hakkında şunları dile getirdi.

"Ağustos ayı içerisinde trafik kazası geçirdim. Vücudumun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana geldi. Hala koltuk değnekleriyle yürümeye çalışıyorum. Daha kazanın şokunu üzerinden atamadan ahırım, samanlığım ve evimin çatısı yandı. Havaların soğumasıyla birlikte evin çatısı olmadığı için geceleri evim çok soğuk oluyor. 4 tane küçük çocuğum var, soğuk nedeniyle hastalanmalarından korkuyorum. Evimi tamir ettirecek durumum olmadığı için kaymakamlıktan yardım talebinde bulundum. Kış gelmeden biran önce yardım edilmesini bekliyorum" dedi.
Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ise konuyla yakından ilgilenerek yardım talebinde bulunan vatandaşın dosyasını Ankara'ya gönderdiklerini ve kısa süre içerisinde kendisine yardım edileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2011 Pazartesi 15:22:41
Güncelleme :1 Aralık 2011 Perşembe 16:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?