6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kelkit Vadisi'nin 112 servisi hizmette

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde kurulan 112 Acil Sağlık Servisi hizmete girdi. 18 kişilik sağlık ekibi 24 saat Kelkit Vadisi'nde hizmet verecek.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Suşehri Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Coşkun, "Suşehri ve Kelkit Vadisinde büyük eksikliğini yaşadığımız 112 Acil Servis sorunu nihayet çözüme kavuştu.

Sivas Sağlık İl Müdürlüğü ve 112 Şube Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu 112 Acil Servis artık hastanemizde 24 saat 18 kişilik ekip iki gurup halinde vatandaşlarımızın sağlık hizmetinde olacak. Her türlü sağlık sorunu yaşayan veya trafik kazalarında vatandaşlar 112 acil servis numarasını aradıklarında Sivas komuta merkezinden bizim ekiplerimize yönlendirme yapılacak. Acil hastalara daha güvenilir ve zamanında müdahale yapılabilecek.

112 Acil servis ilk etapta Suşehri merkez ve Köylerine hizmet verecektir. Sivas 112 Acil servis şube müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmelerde ayrıca Suşehri'ne bir komuta merkezi kurmak için çalışmalarımız oldu. Bu konuda da yakın bir zaman içerisinde resmi açılış olacaktır. Böylelikle Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar ilçelerinin de 112 Acil servis hizmetini bizler yapacağız bu doğrultuda yeni personelde gelecek" dedi.

Suşehri Devlet Hastanesi Müdürü İzzet Seller ise şunları söyledi;
"112 Acil servis hizmetini hastanemize kazandırmaktan çok mutluyuz Suşehri ve Kelkit vadisi için büyük eksikliği olan bu konuda girişimlerimiz neticesinde ileriki günlerde Suşehri'ne bir komuta merkezi kurulacaktır. Artık vatandaşlarımızın acil sağlık sorunlarına merhem olmaya çalışılacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sema harputlu IP: 78.163.112.xxx Tarih : 7.06.2008 16:46:05

neden kimse yorum yapmıyor.hastanede ne yolunda gidiyorki herşey biri veya birilerinin isteyi doğrultusunda yuruyor. o nederse o olur.umarım bunu yayınlarsınız bana hakveren çok olacaktır.