3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Kene konferansı ilgi görmedi

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Karaer tarafından verilen kene konulu konferansa az sayıda dinleyicinin katılması dikkat çekti.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Ticaret ve Sanayi Odası'nda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle ilgili düzenlenen konferansa Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Karaer konuşmacı olarak katıldı.

Konferansı az sayıda dinleyicinin takip etmesi dikkat çekerken, burada konuşan Prof. Dr. Zafer Karaer, “Kene hiçbir zaman insanı ısırayım diye gelmez. Biz doğaya ne kadar acımasız davranırsak, doğada bize istenmeyen sonuçlar çıkartır. 2002 yılında bu hastalık çıktı. 2009 yılına kadar olan zamana baktığımızda her yıl daha fazla hasta ve her yıl daha fazla ölüm ortaya çıktı. Demek ki bugüne kadar yapılanlar doğru değil. Yılda 25-30 gün olan kenelerin kan emme zamanı ortaya çıkınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 340 gün bir şey yapmıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 12:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?